'Andımız kaldırılsın kampanyası'

Bütün önemli ve yerel haberler

'Andımız kaldırılsın kampanyası'

İleti elçi 15 Temmuz 2009 15:54

Diyarbakır Mazlumder'den ”Andımız” Afişi

Resim
"Öğrenci Andı"nın kaldırılması için imza kampanyası başlatan Mazlumder, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri bilboardlara astırdı. 'Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, 'Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak afişe yerleştirildi.

Okullarda öğrencilere her sabah okutulan 'and'ın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlumder Diyarbakır Şubesi, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri bilboardlara astırdı. 'Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, 'Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi.

Hayat Bilgisi dersi ve 'Andımız' başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:

"Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyimi, Aleviyim... desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi 'Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi... Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi varlığına ceza olsun. Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... diyene, sonra da dayak yiyene."

Afişin altında metninin mizahi olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konusu çalışmada amaçlananın, öğrenci andının kaldırılması olduğu uyarı yazısı yer aldı.

Haksöz-Haber

Resim
Biz sıkılgan bir ümmetiz işte,
bilirsiniz  
yağmalanmış bir kalbimiz var..
i.kılıçarslan
Kullanıcı avatarı
elçi
Yazar

İleti eskiyolcu 16 Temmuz 2009 13:40

kaldırılsın...

,(bu arada mizah daha da mizahi olabilirdi..)
Kullanıcı avatarı
eskiyolcu
Yazar

İleti fahriye 16 Temmuz 2009 20:42

işin içinde mazlumder varsa biraz düşünürüm ve bi daha düşünürüm :)) başka illerdekini bilmem ama ben onların söyledikleri ile yaptıkları arasında baya bi zıtlık buldum ayrıca çocukların türküm ve doğruyum demesinde bi kötülük görmüyorum acizane kendi fikrim başka türlü düşünenlere de saygı duyarım
Kullanıcı avatarı
fahriye
Yazar

Re:

İleti eskiyolcu 16 Temmuz 2009 22:20

fahriye yazdı:işin içinde mazlumder varsa biraz düşünürüm ve bi daha düşünürüm :)) başka illerdekini bilmem ama ben onların söyledikleri ile yaptıkları arasında baya bi zıtlık buldum ayrıca  çocukların türküm ve doğruyum demesinde bi kötülük görmüyorum acizane kendi fikrim başka türlü düşünenlere de saygı duyarım
Mazlumder ne alemde bilmiyorum ama andımız kaldırılsın bir "asker-öğrenci" nesli sona ersin bence..
öptüm sonsuz gidişinden. saçlarının seyriyle seni

Cahit Zarifoğlu
Kullanıcı avatarı
eskiyolcu
Yazar

İleti elçi 17 Temmuz 2009 00:25

çocukların her sabah türküm-doğruyum demeleri büyük sorunki sadece onu demekle kalmayıp saçma birçok cümleyide beraberinde sürüklüyeyip and denilen bir olay askervari bir disiplinle içiliyor.. ! ayrıca TC okullarında sadece türk çocuklar okumuyor buda türk-kürt-arap vs. ayrımını çıkarıyor.. Hem türklükle övünmek ırkçılığın ilk adımlarındandır gerekte yoktur..
Kullanıcı avatarı
elçi
Yazar

Re:

İleti sirrah 17 Temmuz 2009 12:49

elçi yazdı:çocukların her sabah türküm-doğruyum demeleri büyük sorunki sadece onu demekle kalmayıp saçma birçok cümleyide beraberinde sürüklüyeyip and denilen bir olay askervari bir disiplinle içiliyor.. ! ayrıca TC okullarında sadece türk çocuklar okumuyor buda türk-kürt-arap vs. ayrımını çıkarıyor.. Hem türklükle övünmek ırkçılığın ilk adımlarındandır gerekte yoktur..

Kesinlikle katılıyorum sevgili elçi.
Ayrımın en büyüğü daha sabahın ilk saatlerinde, belki de ne dediği bilmeden ezbere bağıran çocuklarımızla başlatılıyor.
Tabi ki Türküm, doğruyum, çalışkanım olmak iyidir, hoştur ama ezbere bağırmak yerine yaşamak daha ehvendir diye düşünüyorum.
Kaldırılsın.
İlle gerek mi özlediğimi söylemek
Ya da sevdiğimi seni  
Hem gelecek günlere bıraktım seninle olmayı     
Seninle ölmeyi bir güzel     
Seninle..  [ACZ]  

http://www.sirrah.blogcu.com
Kullanıcı avatarı
sirrah
Yazar

İleti nene 18 Ocak 2010 20:09

and baştan sona saçmalık...kaldırılmalı artık....Kanunlar,yönetmelikler saçmalıklarla dolu bu ülkede zaten...
düzelir inş. ne diyelim...
Rabbim yardımcımız olsun...Diriltsin ölü toprağı serpilmiş ülkemi...
şahlanalım...(çok şey mi istiyorum)
ve ben de göreyim mümkünse...(evet bu kadarı fazla oldu:D)
Kullanıcı avatarı
nene
Yazar

İleti ermann 19 Ocak 2010 00:53

kaldırılsın ve idris beyin şu şiiri okunsun

Unuttuk İlhan'ı, Kara Oğuz'u,
İşledik seni göz bebeğimize.
Bağışla ey şefî kusurumuzu,
Bin küsur senelik emeğimize.
Nedense kimseler dinlemez eyvah!
O kadar saf olan dileğimizi.
Bir ümmî isen de Ya Resûlullah,
Ancak sen okursun yüreğimizi.
Yapamaz Ertuğrul evladı sensiz,
Can verir, cananı veremez Türkler.
Ebedi hadim'ul haremeyniniz,
Ölsek de Ravza'nı ruhumuz bekler.
ermann
Yazar

İleti Mustafa Kadir 19 Ocak 2010 01:15

Eğer içilen and kaldırılacaksa yerine mutlaka bir şey konulacaktır.
Sistem boşluk kabul etmez.
"Müslümanım doğruyum çalışkanım" andı içelecekse eskisi kaldırıldığında kabulumuzdur elbet.
"İnsanım doğruyum çalışkanım" andı konulacaksa bu sefer de gizli hümanist hiristiyanlar kol gezecek resmi yerlerde.
Sadece "Doğruyum çalışkanım" cümlesi konulacaksa olumlu olur ama bunu da sistem kabul etmez.

Toptan kaldırılacaksa yerine "Müslamın Andı" konulacaksa çok güzel olur ama imkansız bu yeni dünya düzeninde.
Yüksek ihtimalle Risale_i Nur dan alıntı yapılarak konulur eğer yeni bir and kabul edilecekse.

O zamanda içerik çok önemli zira Risale_i Nur çok kapsamlı ve cihanşumul bir eser.
İçeriğe çok dikkaat edilmeli.

Fakat Fetullah Gülenin eserlerinden de alıntı yapılarak oluşturulabilir eğer yeni bir and kabul edilecekse ki bu ihtimal hepsinden daha çok yüksek seviyede gözüküyor.

Bakalım neler olacak önümüzdeki "on" yıl içersinde.
Mustafa Kadir
Aktif Üye

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir